Még 2,1 milliárd megy el a vizes vb-re

gazdaság
2017 január 18., 10:56
comments 162

Sohavégetnemérős: a most már 100 milliárd fölött járó költségekkel előkészített idei vizes vb múltkor 1 milliárd forintos pluszköltségén felül most még 2,1 milliárdot fektetnek az ügybe.

Az Átlátszó írta meg, hogy az EU-s közbeszerzési értesítő január 18-i számában megjelent megjelent, hogy a Fővárosi Önkormányzat „a pesti rakpart északi irányba történő rendezése, gyalogos sétány kialakítása a Margit-híd – Dráva utca között” címszóval még nettó 2,15 milliárdot költ a vizes vb miatt.

Persze hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést írtak ki a munkára, így a tendert a Penta Általános Építőipari Kft. vitte el a három másik pályázó, a Strabag, a Swietelsky és a Hódút Kft. elől – írja az Átlátszó, ami szerint ugyan a Főváros előzetesen 1,96 milliárdra becsült, de a Penta Kft. végül 2,15 milliárd forintért végzi el a munkát.

Jó hír viszont, hogy eszerint 3 nyilvános vécé is lesz a a Margit híd és a Dráva utca közötti szakaszon. (Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt