Még 2,1 milliárd megy el a vizes vb-re

gazdaság
2017 január 18., 10:56
comments 161

Sohavégetnemérős: a most már 100 milliárd fölött járó költségekkel előkészített idei vizes vb múltkor 1 milliárd forintos pluszköltségén felül most még 2,1 milliárdot fektetnek az ügybe.

Az Átlátszó írta meg, hogy az EU-s közbeszerzési értesítő január 18-i számában megjelent megjelent, hogy a Fővárosi Önkormányzat „a pesti rakpart északi irányba történő rendezése, gyalogos sétány kialakítása a Margit-híd – Dráva utca között” címszóval még nettó 2,15 milliárdot költ a vizes vb miatt.

Persze hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést írtak ki a munkára, így a tendert a Penta Általános Építőipari Kft. vitte el a három másik pályázó, a Strabag, a Swietelsky és a Hódút Kft. elől – írja az Átlátszó, ami szerint ugyan a Főváros előzetesen 1,96 milliárdra becsült, de a Penta Kft. végül 2,15 milliárd forintért végzi el a munkát.

Jó hír viszont, hogy eszerint 3 nyilvános vécé is lesz a a Margit híd és a Dráva utca közötti szakaszon. (Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.