600 milliós bírságot kapott a Telekom, mert azt mondták, hogy az övék a legnagyobb 4G hálózat

2017 január 19., csütörtök 10:41
48

Jogsértőnek találta a Gazdasági Versenyhivatal a cég összehasonlító reklámjait, és 600 millió forint bírságot szabott ki a Telekomra. A GVH csütörtöki közleménye szerint a Magyar Telekom 2014 októbere és 2015 júniusa között megjelent reklámjaiban nem tárgyilagosan vetette össze saját és versenytársai 4G mobilinternet-hálózatainak nagyságát.

A versenyhivatal szerint a „legnagyobb 4G hálózat” szlogenű kampányoknál nem teljesült az ellenőrizhetőség követelménye, mivel a Telekom által hivatkozott lefedettségi térképek alkalmatlanok az országos lefedettséggel kapcsolatos állítások pontos ellenőrzésére.

Ráadásul a GVH szerint az a közlés sem tekinthető tárgyilagosnak, hogy egy adott pillanatban egy mobilszolgáltató hálózatának országos lefedettsége a legnagyobb, ha egyébként a 4G mobilszolgáltatási sajátosságok alapján megállapítható, hogy egy ilyen állapot nem tartható fenn a gyorsan zajló hálózatfejlesztések miatt. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt