600 milliós bírságot kapott a Telekom, mert azt mondták, hogy az övék a legnagyobb 4G hálózat

gazdaság
2017 január 19., 10:41
comments 48

Jogsértőnek találta a Gazdasági Versenyhivatal a cég összehasonlító reklámjait, és 600 millió forint bírságot szabott ki a Telekomra. A GVH csütörtöki közleménye szerint a Magyar Telekom 2014 októbere és 2015 júniusa között megjelent reklámjaiban nem tárgyilagosan vetette össze saját és versenytársai 4G mobilinternet-hálózatainak nagyságát.

A versenyhivatal szerint a „legnagyobb 4G hálózat” szlogenű kampányoknál nem teljesült az ellenőrizhetőség követelménye, mivel a Telekom által hivatkozott lefedettségi térképek alkalmatlanok az országos lefedettséggel kapcsolatos állítások pontos ellenőrzésére.

Ráadásul a GVH szerint az a közlés sem tekinthető tárgyilagosnak, hogy egy adott pillanatban egy mobilszolgáltató hálózatának országos lefedettsége a legnagyobb, ha egyébként a 4G mobilszolgáltatási sajátosságok alapján megállapítható, hogy egy ilyen állapot nem tartható fenn a gyorsan zajló hálózatfejlesztések miatt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.