Bernie Ecclestone távozhat a Forma-1 éléről

2017 január 23., hétfő 19:34
54

Tavaly szeptemberben az amerikai milliárdos, John Malone megállapodott a Forma-1 anyacége, a Delta Topco megvásárlásáról. Malona a hírek szerint 8 milliárd dollárt fizet a cégért a korábbi tulajdonosoknak: három befektetési alapnak.

A tavalyi hírek szerint Bernie Ecclestone, a Forma-1 vezérigazgatója még 2-3 évig a helyén marad, és ő vezényli le a tulajdonosváltást a cégnél.

AFP PHOTO / OLI SCARFF Fotó: AFP PHOTO / OLI SCARFF

Ezzel szemben a Financial Times most azt írja, hogy a 86 éves Ecclestone a vártnál hamarabb is távozhat a posztjáról, sőt sokan már ezen a héten várják a bejelentést. A lap forrásai szerint Ecclestone még nem hozott végleges döntést, és lehetséges az is, hogy valamilyen tiszteletbeli pozíciót elfogad a cégen belül, de csak olyat, ami csak tanácsadó szereppel jár, nem folyna bele az operatív vezetésbe.

A cégen belüli források szerint az új tulajdonos Chase Careyt, a Rupert Murdoch médiamágnás tulajdonában álló 21st Century Fox korábbi vezetőjét nevezte ki a Forma-1 elnökévé, és ha Ecclestone távozik, ő veszi majd át a fő operatív feladatokat.

Az új tulajdonosok szeretnének még nagyobb show-t csinálni a Forma-1-ből, és szeretnék, ha még több hirdetői pénzt sikerülne behúzni. Akár sikerül ez, akár nem, Bernie Ecclestone távozásával a XX. századi motorsport egyik legnagyobb alakja vonul vissza. (Financial Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt