Felszalámizzák a Tilos Rádiót: végleg kirúgták Bakácsot

Média
2017 január 23., 07:18
comments 165

Az utolsó kapocs is megszűnt Bakács Tibor Settenkedő és a Tilos Rádió között. A bolti lopása óta leginkább Blikk-kishír formájában létező egykori újságírót 2016. márciusában rúgták ki a Tilosból, miután a Honthy és Hanah című műsorában élő adásban cigányozta Orbán Viktort. Bakács a kirúgását a "kormány káros tevékenységével" magyarázta egy közleményben, amiben a rádiót öncenzúrával vádolta.

Bakács azóta a lakásában felvett egy hangjátékot, Colorádó Cirkusz címmel, most ezt szerette volna lejászatni a Tiloson, de a művet meghallgató kuratórium elutasította azt. Bakács szerint a rádió szintjét meg nem ütő dadaista játszadozásnak nevezték a művét.

  "Ha belegondolok, micsoda szerencsém volt a Tilos indulásánál, hogy azonnal kaptam mikrofonengedélyt. Akkoriban még nem léteztek olyan hatalmi csoportosulások, amelyek letiltottak volna."

- nyilatkozta az exújságíró a Blikknek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.