Két végtelenül sima meccsen dőlt el, ki játszik a Super Bowlban

A várt sok pont megvolt az első főcsoportdöntőben, csak éppen szoros meccs helyett nagyon aránytalanul elosztva. A hazai pályán játszó Atlanta Falcons egy félidő alatt lemosta a Green Bay Packerst.

Az Atlanta végig nagyon jól játszott, Matt Ryan káprázatosan irányította a csapatát, volt, hogy ő futott TD-t, a Green Bay ezt azzal könnyítette meg, hogy lényegében nem volt védelme, a támadásaikban pedig borzasztó hibákat vétettek. A Falcons az első félidőben 24 pontot szerzett, miközben nullán tartotta a Packerst, aztán a második játékrész elején a végig nagy formában játszó Julio Jones 73 yardos TD-jével demoralizálták az ellenfelüket.

Rodgers a végén valamit mutatott abból, hogy miért is jutott a Green Bay a főcsoportdöntőig, de a Falconsnak mindig volt válasza, a vége pedig 44-21 lett. (10–0, 14–0, 13–15, 7–6). Az életében először Super Bowlba jutó Matt Ryan 392 passzolt yardig jutott és 4 touchdownpasszt osztott ki.

Az Atlanta öltözője. Fotó. AFP

A második meccsen a New England Patriots gondoskodott arról, hogy itt se legyenek izgalmak. Elhúztak 10-0-ra, a Pittsburgh Steelers ugyan egy TD-vel szorosabbá tette, de aztán nem volt kérdés, a Patriots kihasználta azt is, hogy a Steelers futójátékosa, Le'Veon Bell megsérült. A Steelers még egy jardról sem tudott TD-t szerezni, miközben a Patriotsban Hogan nagyot játszott (180 jard, két TD).

Brady és a legyőzött Ben Roethlisberger Fotó: AFP

Végül 36-17-re nyert a New England, Tom Brady (384 yard és 3 TD-passz) és Bill Belichick edző hetedszer jutott be a Super Bowlba, ami NFL-rekord, akárcsak a New England 9. döntője.