Azzal fenyegette meg a fiatalkorú barátnőjét, hogy ha nem küld intim képeket magáról, letiltja a közösségi oldaláról

Egy 17 éves letenyei fiú 2015 őszén megfenyegette ugyancsak fiatalkorú barátnőjét, hogy készítsen  magáról  intim  képeket, küldje el neki, ellenkező esetben internetes közösségi oldaláról le fogja tiltani - írja az ügyészség.

A lány tartva attól, hogy a fiú megszakítja vele a kapcsolatot, elkészítette a fényképeket, majd további kérésére egy videót is, és azokat privát üzenetben továbbította a fiú közösségi oldalára.

A 17 éves fiú a felvételeket letenyei otthonában megnézte és számítógépére letöltötte. Másnap Tótszerdahelyen a barátjának is megmutatta a fotókat és a videót, majd letöltötte neki egy tabletre és egy telefonra.

Néhány nappal később ez a másik fiú megmutatta a felvételeket egy lány ismerősének, aki azokat szintén letöltötte, majd üzent a felvételeken látható lánynak – akit ő is ismert -, hogy a képet és a videót nyilvánosságra hozza. Ezután körüzenetben valóban megküldte azokat mintegy 30 ismerősének és a saját oldalán megosztotta.

A két fiú és lány ellen a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség  gyermekpornográfia bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt.  A bűncselekmény törvényi büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.