Edzésbe állt a Chapecoense kapusa, a roncsok közül kimentett, napokig kómában tartott Neto

ÉLET
2017 január 24., 16:29
comments 8
Bal oldalt Neto, jobbról a második Jackson Follmann, mellett Alan Ruschel. Fotó: AFP / NELSON ALMEIDA
photo_camera Bal oldalt Neto, jobbról a második Jackson Follmann, mellett Alan Ruschel. Fotó: AFP / NELSON ALMEIDA

Helio Neto kapust a brazil csapat repülőgépszerencsétlenségének másnapján mentették ki a roncsok közül. Rajta kívül összesen öt utas élte túl a tragédiát, de a csapatból összesen hárman maradtak életben. 

Netót kilenc napig tartották mesterséges kómában, lélegeztetőgépen. Orvosai annyira féltették az összeroppanástól, hogy napokig nem merték neki elmondani, mi történt vele és csapattársaival. 

Súlyos sérüléseket szenvedett: tüdejét, fejét, térdét is operálni kellett, de apja már akkor, a műtőasztal mellett arról beszélt, hogy az ő fia vasból van, nemsokára újra ott lesz a pályán. Ha ott még nincs is, szinte hihetetlen, de kevesebb mint két hónappal azután, hogy kimentették a repülőgép maradványai alól, Neto elkezdte az erőnléti edzéseket. 

link Forrás

A 24 éves kapus, Jakson Follmann élte még túl a tragédiát, neki jobb lábát amputálni kellett. A védő Alan Ruschelnek gerincét kellett műteni. 

A Chape azóta lejátszotta első meccsét a katasztrófa óta, egy barátságos mérkőzésen léptek pályára a Palmeiras ellen. (Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.