Órákkal a lavina előtt szóltak a hatóságoknak, hogy segítsenek

A Hotel Rigopiano romja (Fotó: Vigili del Fuoco / AFP)

14-re nőtt az áldozatok száma a Rigopiano Hotel katasztrófája után. Az Abruzzo régióban található, közép-olaszországi szállót még szerda éjjel temetett be egy lavina, miután több földrengés is megrázta Olaszországot.

A négycsillagos hotel tetőszerkezete beomlott, a mentőcsapatok munkáját pedig a folyamatos és erős hóesés is nehezítette. 11 embert és három kiskutyát sikerült kimenteni a hotelből, 14-en meghaltak, 15 embert továbbra is keresnek. 

Az ANSA hírügynökségre hivatkozva a CNN most idéz egy levelet, ami szerint a hotel igazgatója, noha nem tartózkodott az épületben, már órákkal korábban értesítette a pescarai rendőrséget és polgármesteri hivatalt a vészhelyzetről.

Bruno Di Tommaso szerint a szállóvendégeket teljesen megrémültek, miután 2 méteres hó hullott alá, az utakat lezárták, a mobilhálózatok pedig nem voltak elérhetőek. A vendégek, az újabb földrengésektől tartva, már alig mertek az épületben tartózkodni, és többen az autóban készültek éjszakázni. 

"Lapáttal valamennyire sikerült eltakarítani a havat a kaputól az autópályáig. A helyzet nehéz, kérjük segítsenek." - zárult az igazgató levele. 

Di Tommaso délután 2 óra magasságában írta a levelet a hatóságoknak, a lavina délután fél 5-kor indult meg. A pescarai ügyészség nyomoz annak ügyében is, hogy történhetett-e mulasztás. A keresés még most, hat nappal a katasztrófa után is zajlik. (CNN)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.