6 újságírót is bűncselekménnyel vádolnak, amiért tudósítottak az anarchisták washingtoni tombolásáról a beiktatás napján

Média
2017 január 25., 09:38

Trump beiktatása napján feketeruhás anarchisták zúztak Washington utcáin. Erről több újság is tudósított.

Közülük két újságót, Evan Engelt Vocativtól és Alex Rubinsteint az RT Americától letartóztatták és az utcai zavargások elleni törvényre hivatkozva bűncselekménnyel vádolták meg. Most egy dokumentumfilmest, egy fotóriportert, egy, az interneten élő adást készítő embert és egy szabadúszó riportert is megvádoltak, miután a rendőri akciókban több tucat anarchistával együtt őket is letartóztatták.

Fotó: Zach Gibson / AFP
photo_camera Fotó: Zach Gibson / AFP

Februárban és márciusban hallgatják meg őket, ha bűnösnek találják őket, 10 év börtönt és 25 ezer dollár bírságot is kaphatnak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.