Az iskolai sítáborokról érdeklődik a Klebelsberg Központ

oktatás
2017 január 25., 06:24
comments 138

A Magyar Nemzet szerint a hétvégi veronai busztragédia miatt döntött úgy a Klebelsberg Központ (ez a Klik új neve), hogy körbekérdezi az iskolákat a sítáboraikról. Kedden délután meg is érkezett a levél az igazgatókhoz, és a Klebelsbergnél szerda reggelre várják a válaszokat.

Nemcsak arra kíváncsiak, hogy pontosan mikor és hol lesz iskolai sítábor, hanem arra is, hogy hány tanuló, hány felnőtt kísérő és hány iskolán kívüli személy vesz részt az úton. Ezen kívül meg kell adni, hogy a tábort maguk szervezik vagy valamilyen külső cég, és hogy hogyan utaznak majd a résztvevők. Ha busszal mennek, akkor meg kell adni a járművet biztosító cég nevét is.

Ezen kívül az iskolaigazgatóknak meg kell adniuk, hogy a sítábor szerepel-e az iskola pedagógiai programjában, és munkatervében, meg hogy a részt vevő diákok iskolai hiányzásának igazolása hogyan történik. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.