Kitörtek a rabok egy brazíliai börtönből

2017 január 25., szerda 7:17
18

Nagyjából százötven rab tört ki egy börtönből a Brazília déli részén található Sao Paulo szövetségi államban - közölték a helyi hatóságok.

A tájékoztatás szerint a fegyencek, akik a túl szigorú fegyelmezés ellen tiltakoztak, helyi idő szerint kedden felgyújtották a börtön egy részét Bauru településen. A rendőrségnek száz szökevényt sikerült elfognia.

Flavio Kitazume, a katonai rendészet ezredese sajtóértekezletén elmondta, hogy ez az eset nincs összefüggésben az ország más börtöneiben történt erőszakos cselekményekkel, bandaháborúkkal. Az év eleje óta 130 rab halt meg a brazil börtönökben kirobbant összecsapásokban, amikért a hatóságok különböző bűnszervezeteket vádolnak.

Brazíliában túlzsúfoltak a börtönök. A büntetés-végrehajtási intézeteket emellett évtizedek óta éles bírálatok érik a középkori állapotok és az emberi jogok megsértése miatt. Az Agencia Brasil hírügynökség szerint a baurui börtön, ahol 1427 rabot őriztek, más börtönökhöz képest nem annyira túlzsúfolt: 1124 ember fogva tartására tervezték. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt