Soron kívüli vizsgálatot indítanak az izsáki polgármester vadászpanziója miatt

POLITIKA
2017 január 25., 16:48
comments 337

Az Államkincstár soron kívüli vizsgálatot indít az izsáki polgármester vadászpanziója ügyében. Szerdán írtuk meg, hogy Mondok József egyik cége, a Mondok Kft. 2014-ben EU-s forrásra pályázott a Darányi Ignác Terv egyik pályázatán, és nyert is 35 millió forintot egy vadászház építésére. Mondok, izsáki polgármesterként még tagja is volt a helyi pályázati tervezést irányító Dunamellék LEADER-egyesület bírálóbizottságának.

Bár a vadászpanziót nyilvántartásba vették az izsáki önkormányzat honlapján szálláshelyként, de Mondokék soha nem hirdették, hogy az ingatlanba vendégeket várnak, és az interneten ma sincsen nyoma máshol, hogy a vadászházban meg lehetne szállni. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a 444-nek elmondta, hogy cikkünk alapján vizsgálatot indítanak Mondok József cége ellen, mivel felmerült, hogy kár érte az Államkincstárt. Csepreghy azt mondta, hogy a lehetséges visszaélésről a Miniszterelnökség is a 444 cikkéből értesült. 

A vizsgálat során visszamenőleg megvizsgálják a pályázati pénzt elnyerő Mondok Kft. könyvelését, hogy megtudják, működött-e valaha vadászpanzióként a ház, aminek építésére felvették a támogatást. Ha kiderül, hogy nem, akkor vissza kell fizetni az EU-s pénzt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.