Ember-disznó hibrid élőlényt hoztak létre

tudomány
2017 január 26., 21:36
comments 231

Olyan genetikai mozaikot hoztak létre kaliforniai tudósok egy életképes embrióban (pontosabban kimérában), amely emberi és disznó géneket ötvöz. Ez elég nagy áttörés, mivel két, ilyen nagy távolságban lévő faj génjeit még nem tudták sikeresen kombinálni.

link Forrás

A kaliforniai Salk Institute for Biological Studies kutatói azt mondják, nem disznóorrú, kurta farkú embereket szeretnének létrehozni, hanem az átültethető emberi szervek ellátásának bővítéséhez van szükség erre a kutatásra. Akár olyan szerveket is létrehozhatnak majd, amelyeket a páciensek igényeihez igazítanak.

Ettől függetlenül elég sok az etikai probléma ezzel a kutatással. Például, akár véletlenül is létrejöhetnek emberhez hasonló agyú állatok vagy bizarr élőlények, akik rossz esetben mondjuk összedönthetik az ökoszisztémát, ha kiszabadulnak a laboratóriumból.

Eredetiben itt lehet megnézni, mit írtak a tudósok. (Guardian, Wired, Cell)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.