Pokorni Zoltán XII. kerületi fideszes polgármester kapta az adatvédelmi díjat

politika
2017 január 27., 09:11

Az adatvédelem nemzetközi napja, január 28-a alkalmából megrendezett díjátadó ünnepségről Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke azt mondta: az adatvédelem nemzetközi napját az első ilyen tárgyú nemzetközi dokumentum, az Európa Tanács úgynevezett 108-as Egyezményének megkötése évfordulóján ünneplik. Az 1981-as egyezmény megkötése óta eltelt 36 év, 2016-ban elfogadták az új, egységes uniós adatvédelmi jogszabályokat, és folyik az egyezmény megújítása, modernizációja is.

A mai gyerekek 1981-hez képest egy gyökeresen megváltozott társadalmi-kulturális közegben élnek, erről írt a 16 éves Csiszár Tamás, az adatvédelem napja tiszteletére kifejezetten vak és gyengénlátó gyerekeknek kiírt NAIH-esszépályázat kitüntetettje is díjazott munkájában – mondta Péterfalvi Attila. A hatóság elnöke kitért arra is, hogy a digitális világ sok előnyt kínál a gyerekeknek a tanulásban és a világban való eligazodást szolgáló kommunikáció terén, de sok olyan veszélyforrás is jelen van, ami negatívan befolyásolhatja érzelmi-értelmi fejlődésüket, ezért nagyon fontos minden olyan, gyerekekkel kapcsolatos oktatói-nevelői munka és tevékenység, ami az internet tudatos és okos használatára tanít.

Péterfalvi szerint a NAIH nemcsak saját, de más szervezetek kezdeményezéseit is figyeli, támogatja, és ezen a téren is kiemelkedő jelentőségűnek ítélte a XII. kerületi önkormányzat programját: a Hegyvidéki ONvédelem komplex megközelítéssel, elkötelezett szakemberek bevonásával, a gyerekek-pedagógusok-szülők célcsoportként történt meghatározásával hosszú távon vállalja fel céljának elérését.

Infografikai kisfilmek, plakátok, tájékoztató szórólap, szülői akadémiák, kortárs mentorprogram és akkreditált pedagógusképzés életre hívásával és finanszírozásával hatékonyan és kreatív módon hajtja végre programját, példát mutatva ezzel más állami szereplőknek is.

Pokorni Zoltán (Fidesz) a fővárosi közgyűlésben (Fotó: Botos Tamás)
photo_camera Pokorni Zoltán (Fidesz) a fővárosi közgyűlésben (Fotó: Botos Tamás)

Ezért idén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ezüst emlékérmét Pokorni Zoltán, a hegyvidéki önkormányzat Fidesz-KDNP-s polgármestere – képviselve a programban részt vevő munkatársait is - kapta az internetes adatvédelemmel meg a fiatalok biztonságos és jogtudatos internethasználatával kapcsolatos ismeretek népszerűsítése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért – írja az MTI. (De talán azért is járhatna neki az adatvédelmi díj, mert semmilyen súlyos, leleplező információval nem rázta meg a nyilvánosságot.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.