Rétvári Bence elmagyarázza, miért érte meg egy hétre kiküldeni a munkatársukat Dél-Afrikába, a házasság globális fórumára

2017 január 27., péntek 11:14
105

Pár hete derült ki, hogy az EMMI 2,1 milliót költött arra, hogy a minisztérium egy dolgozója a Dél-afrikai Köztársaságban rendezett A házasság globális fóruma című hatnapos konferencián részt vehessen.

Mesterházy Attila nemrég rákérdezett a Balog Zoltánnál, hogy mégis mit tartalmaz a dél-afrikai konferencián részt vett munkatárs szakmai beszámolója. A kérdésre Rétvári Bencétől kaptott választ:

„A szakmai beszámoló a magyar—dél-afrikai kétoldalú oktatási együttműködési megállapodás megkötése érdekében folytatott bilaterális egyeztetésekről, valamint a két napos Házasság Globális Forumon való részvételről ad tájékoztatást. A kétnapos családügyi konferencián jelentették be hivatalosan, hogy Magyarország rendezheti az idei évben a Családok Világkongresszusát. A konferencián egy előadás megtartására került sor, továbbá egy egyeztetésre a Világkongresszus elnökével, valamint a szervezet kuratóriumának tagjaival a rendezvénnyel kapcsolatos ütemterv meghatározás a érdekében.”

Tavaly egyébként a Földművelésügyi Minisztérium két embere is Dél-Afrikába repült, hogy növény- és állatfajokat tanulmányozzanak. Nekik azonban a 15 napot sikerült kihozniuk 1,8 millióból.