Együtt: a kormány meg akarja akadályozni a Putyin-ellenes tüntetést

POLITIKA
2017 január 28., 14:25
comments 86

Adminisztratív eszközökkel akarja megakadályozni a kormány a Putyin elnök látogatása idejére szervezett tüntetést, mondta Szigetvári Viktor az Együtt pártelnöke szombaton. A demonstrációt bejelentették a rendőrségen, de eddig semmilyen választ nem kaptak. 

"Úgy gondoljuk, úgy tudjuk, hogy a kormány, a Belügyminisztérium és Terrorelhárítási Központ arra készül, hogy adminisztratív eszközökkel akadályozza meg az Együtt füttykoncertjét," 

mondta Szigetvári, majd hozzátette, hogy az Együtt arra is hajlandó, hogy a "polgári engedetlenség eszközével élve" elkövessen mindent azért, hogy békés tüntetésüket megtarthassák.

AFP PHOTO / POOL / MAXIM SHIPENKOV
photo_camera AFP PHOTO / POOL / MAXIM SHIPENKOV

Az Együtt január elején jelentette be, hogy Putyin budapesti látogatására kifütyülős tüntetést szervez. 

„Ott lesz vele Vlagyimir Putyin orosz elnök is, akitől a magyar miniszterelnök szorgalmasan tanulja az illiberális kormányzást, a civilek vegzálását, a sajtószabadság korlátozását, a lopást, a családi vagyon gyarapítását,”

írták felhívásukban. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.