Kifizetné a leukémiás kislány szüleinek bírságát a budapesti rendőrfőkapitány

A 444-nek a család ismerőse nemrég elmesélte, hogy szerdán egy Budapesttől 180 kilométerre lévő községből kemoterápiás kezelésre igyekezett a fővárosba négyéves kislányával egy házaspár. A gyerek immunrendszerére való tekintettel a család húsz éves Opel Astrájával jöttek, de mivel ilyen autóval nem szabadna közlekedni az érvényben lévő szmogriadó miatt, a rendőrök 15 ezer forintos büntetést szabtak ki a szülőkre, hiába bizonygatták, hogy orvosi kezelésre jöttek.

Bucsek Gábor budapesti rendőrfőkapitány is hallott a történtekről, amire a Rendőrség honlapján reagált.

Szerinte egyetlen oknyomozó újságíró nem derítette fel, pontosan hol, kivel szemben és miért intézkedtek a munkatársai, így nincsen lehetősége megismerni a másik fél, vagyis a rendőrök változatát, pedig szeretné. Nem ilyen hozzállást vár el a munkatársaitól, szerinte egyetlen rendőr sem bírságolhat meg egy édesapát, aki a beteg kislányát viszi kezelésre. 

Bucsek ezért úgy döntött, (bár azóta már rengetegen ajánlottak segítséget a családnak), kifizetné a bírságot, amennyiben a család jelentkezik nála 

„Három napja töprengek, mit tehet egy ilyen helyzetben a budapesti főkapitány. Röviden és tömören, semmit. Bucsek Gábor azonban igen: kész vagyok saját pénzemből kifizetni a kirótt bírságot, ha és amennyiben meggyőződhetem arról, hogy mindez az ismerős beszámolója szerint történt”