Amerikai techmilliárdosok is tiltakoznak Trump bevándorlóellenes rendelete miatt

külföld
2017 január 29., 6:59
comments 101
photo_camera Ételt és vizet osztanak a beutazási tilalom ellen tiltakozóknak a Dallas-Fort Worth repülőtéren január 28-án. Fotó: G. Morty Ortega/Getty/AFP

Sergey Brin, a Google társalapítója is egy reptéren tiltakozik az ellen, hogy Trump elnöki rendelettel tiltotta meg a menekültek beutazását a világ bizonyos iszlám országaiból. A világ több repülőterén káosz alakult ki emiatt, az Egyesült Államokban pedig több reptéren is tiltakozó akciók indultak.

Sergey Brin újságíróknak azt mondta, azért ment ki, mert ő maga is menekült. Brin egyébként a Szovjetunióban született, zsidó családba, a szülei emigráltak. Közben Brian Chesky, az Airbnb alapítója bejelentette, hogy az Airbnb ingyen szállást nyújt azoknak, akik Trump rendelete miatt az otthonuktól távol rekedtek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt