Egy szaúdi herceg 80 sólymának vett repülőjegyet

közlekedés
2017 január 30., 18:11
comments 159

Kikerült a Redditre egy fotó azzal a szöveggel, hogy a feltöltő egy kapitány barátja készítette, és egy szaúd-arábiai herceg 80 repülőjegyet vett sólymainak.

This Saudi prince bought a planet ticket for each of his 80 hawks 

A kép nem tűnik manipuláltnak, de felmerül a kérdés, hogy miért utaztatja valaki így a madarait. Négy éve egyébként hasonló jelenségre figyeltek fel a Redditen. Akkor azt írták, hogy ha az Etihad, az Emirates vagy a Qatar légitársaságokkal utazol, előbb-utóbb látsz valakit az első osztályon, aki mellett a sólyma foglal helyet.

A Business Insider 2013-ban arról írt, hogy az Egyesült Arab Emirátusokban annyira népszerű a solymászat, hogy az Etihad Airways szabályozni kezdte a sólyomszállítást, az utasok között vagy poggyászként is lehet őket szállítani.

link Forrás

Az Egyesült Arab Emirátusokba és az onnan induló járatokon normál utasokként repülhetnek, amíg minden szükséges biztonsági ellenőrzésen átesnek, és van külön speciális útlevelük (amit 2002-ben az állatcsempészet megfékezésére találtak ki). Az Egyesült Arab Emirátusok kormánya 2002 és 2013 között állítólag több mint 28 ezer sólyomútlevelet adott ki.

Arra persze semmi sem ad választ, hogy aki annyira gazdag, hogy 80 sólymot reptethet repülővel, miért nem magángéppel megy. (Gizmodo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.