Kubatov: amíg én vagyok, marad a szkenner is

foci
2017 február 01., 07:53
comments 157

"A Ferencváros Európa legmodernebb klubjává szeretne válni 2020-ig."

Ezzel a komolynak hangzó vállalás vezeti fel Kubatov Gábor, az FTC elnökének interjúját a kormány új kedvenc bulvárlapjában, a Lokálban. Kubatov több mindenről beszél, amit el kell végezni ahhoz, hogy ez tényleg így is legyen.

photo_camera Kubatov Gábor az FTC elnöke (k) a klub labdarúgócsapatának odaítélt Pro Urbe Ferencváros díjjal a Ferencváros napja alkalmából a Bálna Budapestben tartott ünnepségen 2016. december 4-én...MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Leginkább azt részletezi, hogy 2020-ra ultramodern sportváros épül a Népligetben: úszóközponttal, kézilabda- és jégkorongcsarnokkal, így a 19 szakosztálya közül 18 egy sportközpontban kap helyet. "Fradivárosban" lesz szálloda, kulturális létesítmények, és a továbbiakban a projektet inkább népligeti sportfejlesztésnek hívják majd. 

Arról nem beszélt Kubatov, hogy ezt nem annyira a klub, hanem természetesen a magyar adófizetők fizetik majd: 10 milliárd forintot különített el a Fradiváros-projektre a kormány. 

Sportszakmai kérdésekben Kubatov a konzervatív kezelésekben hisz: azt emeli ki például, hogy náluk fontos követelemény, hogy az utánpótlásban részt vevő gyerekek köszönjenek a folyosókon, ne fülhallgatóval szaladgáljnak, hanem felemelt fejjel, és szülői beleegyezés mellett drogtesztnek is alávetik őket. Fradivárosban egy bentlakásos iskola létesítése is felmerült. 

A kupálódó utánpótláson felül persze fontos, hogy nemzetközileg is edzett játékosaik legyenek, mint például a Darmstadtból hazazavart Kleinheisler László, úgyhogy el is költöttek sok pénzt az átigazolási szezonban. 

Kubatov ezúttal is fut egy MLSZ-ezős kört: a szövetség a Ferencváros szerint folyamatosan sújtja a csapatot, kiszólásai miatt ezért meg is büntették már Thomas Doll vezetőedzőt. Az elnök-pártigazgató azt szeretné, ha a bírói jegyzőkönyvek nyilvánosak, visszakövethetőek lennének. 

Végezetül beszél arról is, hogy tartja magát a vénaszkennerhez, azaz hogy a Ferencváros létesítményeibe nem lehet belépni másként, csak ha valaki minden kétséget kizáróan igazolja személyazonosságát. 

„Az ultrák nincsenek kitiltva a stadionból, hanem elhatározták, hogy nem jönnek be. Ők is a Ferencváros családjának tagjai, de ehhez az is hozzátartozik, hogy annak ellenére sem lettek kevesebben a meccseken, hogy a távolmaradást választják" - szólt ki újra az ultráknak az elnök, aki szerint itt az ideje, hogy a drukkerek vállalják tetteikért a felelősséget. (Lokál)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt