A BKV szerint azért havasak-jegesek a megállók, mert a már megtisztított szakaszok újra meg újra behavazódnak-bejegesednek

közlekedés
2017 február 02., 10:06
comments 113

Elszomorító a jégpáncél- és latyakhelyzet Budapesten, Tbg kolléga még tegnap meg is kérdezte a BKV-t, hogy mi a helyzet a megállókkal. Most megjött a válasz, íme:

– Milyen alvállalkozó céggel kötöttek szerződést?

A megállóhelyi takarítást a B+N Zrt. végzi.

– Miért maradt el a takarítás (délben még a 4-6-os megállói sem voltak – nemhogy tiszták - de síkosságmentesítettek)?

A BKV-val szerződéses kapcsolatban álló vállalkozók kedd délután 14.00 órától folyamatosan végzik a BKV több mint 5000 megállóhelyének és csomópontjának hó- és síkosságmentesítését.

A gyakorlatilag megszakítás nélkül folyamatosan hulló ónos eső, hó és havas eső rendkívüli mértékben megnehezíti a munkát, mivel a már megtisztított megállók is folyamatosan visszahavazódnak vagy újrajegesednek. A megállóhelyek hó és síkosságmentesítése prioritással bír számunkra, és az adott rendkívüli időjárási körülmények mellett is igyekszünk a lehető leghamarabb elvégezni tisztításukat.

– Az alvállalkozó cégnek milyen referenciája, tapasztalata van ebben?

Az alvállalkozó több mint 4 éve végzi ezt a feladatot.

- Rendelkezik-e megfelelő szerszámmal, géppel, szakemberrel? (Egyéni tapasztalatom: A Gyöngyösi utcánál 3 ember lapátolt sima lapáttal, nem volt náluk síkosságmentesítő, egy részeg utcaseprő hatékonyabbnak tűnt náluk.)

Igen, rendelkezésre állnak a szükséges eszközök.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.