Az ukrán elnök azt mondta, Ukrajnában népszavazás lesz a NATO-csatlakozásról

külföld
2017 február 02., 15:53
comments 167

Petro Porosenko ukrán elnök a német Berliner Morgenpostnak beszélt arról, hogy azt tervezi, hogy népszavazást rendez a NATO-hoz való csatlakozásról. Mint mondta, a friss közvélemény-kutatások szerint az emberek többsége támogatná a csatlakozást: a négy évvel ezelőtti 16 százalék helyett most már 54 százalék szavazna igennel.

Porosenko azt mondta, arra esküdött fel, hogy egy támogató népszavazás után mindent megtegyen, amit csak tud, hogy elérje az ország csatlakozását az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez.

photo_camera Fotó: Szergej Szupinszki / AFP

Porosenko szerint az EU-csatlakozás sem lehet nagyon messze, hiszen Ukrajna sok lépést tett. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.