Kepes András a Facebookon jelentette be: már nem támogatja a budapesti olimpiát

„Amikor a BOM [Budapesti Olimpiai Mozgalom] 2005-ben, tizenkét éve megszületett, még én is bíztam abban, hogy egy politikától független közös cél, a sport, képes felülírni a megosztottságot és a zsigeri gyűlölködést, ami - meggyőződésem szerint - a tragédia felé sodorja az országot

– írja a Facebookon Kepes András válaszul arra, hogy egy bulvárlap közzétette azt az évtizedes videót, amelyen más közéleti személyiségek mellett ő is szerepelt, és amelyben támogatólag nyilatkozott a budapesti olimpia megrendezése mellett. 

– Ideális esetben egy ilyen esemény valóban fellendítheti egy ország gazdaságát; segíti a beruházásokat, serkenti az infrastruktúra, a tömegközlekedés, a turizmus, a szolgáltatóipar fejlődését, munkahelyeket teremt, jót tesz a nemzeti identitásnak és az országimázsnak, népszerűsíti a sportot. Úgy gondolom azonban, hogy az elmúlt évek során, amióta a politika a sporttal kapcsolatos beruházásokat is besöpörte saját klientúrájának korrupciógyanús, átláthatatlan üzleti bulijai közé, ez a remény is szertefoszlott. Az eddigi beruházásoknak sem végleges költsége, sem a megvalósulás színvonala nem áll arányban az eredeti elképzelésekkel, és erősen kétséges, hogy ez egy olimpia esetében másként lenne, hiszen a szereplők is többnyire azonosak. Egy olimpia nem csak előnyökkel, hanem sok rizikóval is jár, erre számos példát láthatunk a múltból. Nem véletlen, hogy Budapestnél lényegesen gazdagabb városok (München, Hamburg stb.) lakói sem vállalták, hogy az eseményeket náluk rendezzék. A korrupció árnya mindezeket a veszélyeket csak növeli. Éppen ezért, a BOM-mal már évekkel ezelőtt megszakítottam a kapcsolatot."

A teljes írás Kepes András Facebook-oldalán olvasható.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.