Putyin felmentett 16 tábornokot

Az orosz elnök ma közzétett rendeletével felmentett a tisztségéből 16 tábornokot, akik a belügy- és a rendkívüli helyzetek minisztériumában, valamint a szövetségi Nyomozó Bizottságnál (SZK) dolgoztak – derült ki a dokumentumból, amit az Oroszországi Föderáció hivatalos közlönyének honlapján tettek közzé.

A rendelet értelmében a 16 tábornokot leváltották korábbi tisztségéből, ketten közülük a katonai szolgálatból is kiléptek. Putyin egyúttal a polgári védelmi ügyekben, a rendkívüli helyzetekben és az elemi csapások következményeinek felszámolásában illetékes tárca két új miniszterhelyettesét is kinevezte Vladlen Akszjonov és Pavel Barisev személyében.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának közleménye szerint a tárca személyi állományának és eszköztárának a 2016 és 2020 közötti időszakra tervezett fejlesztését és kiépítését hajtja végre. A leváltott tábornokokat más tisztségre irányítják át, illetve akinél fennállnak ennek törvényi feltételei, nyugdíjazzák.

Az orosz államfő megerősítette a tisztségében az Oroszország által 2014-ben elcsatolt krími terület új főügyészét, Oleg Kamsilovot is, illetve az SZK szevasztopoli nyomozati igazgatóságának élére Viktor Tanifut nevezte ki. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.