Rákay "Kétmillió" Philip munkatársunknak írott hisztis leveléről szól ma a Napirajz

MŰVÉSZET
2017 február 03., 11:41
comments 230

Rákay "Kétmillió" Philip Fidesz-káder, ex-tévés, lótörténész, lovászmester és lóügyi megmondóember istentelenül felháborodott.

A fideszes lósuttogó azon háborodott fel, hogy a 444-es Kasnyik Márton cikket írt arról, hogy a kormány a 6 milliárd forint közpénzzel megdobott mezőhegyesi ménesbirtok igazgatósági tagjának nevezte ki a legendás lovászprofesszort, aki már a VIVA tévé popműsorvezetőjeként is igazából lovat tenyésztett a stúdióban, a fideszes tömegrendezvények szpíkereként pedig valójában csődört ugratott műkancára a Kossuth téren.

A felháborodás annál meglepőbb, hogy Kasnyik kolléga mindössze átvette egy gazdasági lap száraz, tárgyszerű hírét, mégcsak nem is szellemeskedett, ironizált vagy használt jelzőket, azon felül, hogy a címben a főszereplőt Rákay "Kétmillió" Philipnek nevezte, a könnyebb beazonosíthatóság végett. Magáról Rákayról annyit írt a cikkben, hogy

a vállalat fontos feladata a turizmus fejlesztése. Ezért igazolták le az igazgatóságba Rákay Philipet, aki korábban zenei műsorok vezetőjeként, majd az MTV intendánsaként tevékenykedett. Rákayhoz közel áll a lovassport és komoly marketingtapasztalatai vannak, ezért segíthet a lovasturizmus felfuttatásában.  

A ledorongoló levél annyira intenzív és szórakoztató volt - Rákay egy adott ponton azzal indokolja a közpénzköltést és a saját kinevezését, hogy a ménesbirtok évi hatezer katonalovat adott a Monarchia (legendásan eredményes!) hadseregének - hogy kollégánk cikket írt belőle.

A mai Napirajz témája pedig az a jelenet, amikor Uj Péter 444-főszerkesztő a cikk közlése után helyreteszi Kasnyik újságírót. A képregény azért is zseniális, mert a szerző, Grafitember, tökéletesen megérezte, hogy mit mondana Uj Péter, ha egyszer az életben tényleg szerkesztene.

A képregény itt nézhető meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.