Rákay "Kétmillió" Philip munkatársunknak írott hisztis leveléről szól ma a Napirajz

2017 február 3., péntek 11:41
231

Rákay "Kétmillió" Philip Fidesz-káder, ex-tévés, lótörténész, lovászmester és lóügyi megmondóember istentelenül felháborodott.

A fideszes lósuttogó azon háborodott fel, hogy a 444-es Kasnyik Márton cikket írt arról, hogy a kormány a 6 milliárd forint közpénzzel megdobott mezőhegyesi ménesbirtok igazgatósági tagjának nevezte ki a legendás lovászprofesszort, aki már a VIVA tévé popműsorvezetőjeként is igazából lovat tenyésztett a stúdióban, a fideszes tömegrendezvények szpíkereként pedig valójában csődört ugratott műkancára a Kossuth téren.

A felháborodás annál meglepőbb, hogy Kasnyik kolléga mindössze átvette egy gazdasági lap száraz, tárgyszerű hírét, mégcsak nem is szellemeskedett, ironizált vagy használt jelzőket, azon felül, hogy a címben a főszereplőt Rákay "Kétmillió" Philipnek nevezte, a könnyebb beazonosíthatóság végett. Magáról Rákayról annyit írt a cikkben, hogy

a vállalat fontos feladata a turizmus fejlesztése. Ezért igazolták le az igazgatóságba Rákay Philipet, aki korábban zenei műsorok vezetőjeként, majd az MTV intendánsaként tevékenykedett. Rákayhoz közel áll a lovassport és komoly marketingtapasztalatai vannak, ezért segíthet a lovasturizmus felfuttatásában.  

A ledorongoló levél annyira intenzív és szórakoztató volt - Rákay egy adott ponton azzal indokolja a közpénzköltést és a saját kinevezését, hogy a ménesbirtok évi hatezer katonalovat adott a Monarchia (legendásan eredményes!) hadseregének - hogy kollégánk cikket írt belőle.

A mai Napirajz témája pedig az a jelenet, amikor Uj Péter 444-főszerkesztő a cikk közlése után helyreteszi Kasnyik újságírót. A képregény azért is zseniális, mert a szerző, Grafitember, tökéletesen megérezte, hogy mit mondana Uj Péter, ha egyszer az életben tényleg szerkesztene.

A képregény itt nézhető meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt