Tarlós elnézést kért a budapestiektől, amiért napokig csak a szerencsétlenkedés ment a jég eltakarítása helyett

Tarlós István főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján

elnézést kért a budapestiektől, amiért a fővárosban sok helyen késett a jég és a hó eltakarítása.

„Személyesen intézkedtem, amikor észrevettem, hogy az ónos eső és a hó miatt eljegesedtek a villamos- és buszmegállók. Felhívtam az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és a BKV vezérigazgatóit, s csak annyit mondtam: Takarítsanak, a továbbiakat később megbeszéljük.”

Tarlós ehhez hozzátette, hogy megdöbbent, mikor megtudta, hogy a BKV alvállalkozót alkalmaz a megállók takarítására, mikor ezt a munkát maga a közlekedési cég is el tudná végezni. A főpolgármester szerint hatott az utasítása, néhány óra múlva ugyanis javult a jéghelyzet Budapesten.

A 444 is részletesen beszámolt róla, hogy az utóbbi napok hideg, esős időjárása miatt csúszóssá váló járdákat és megállókat nem nagyon takarították azok az önkormányzati cégek, amiknek ez lett volna a feladata. Napokig csak az egymásra mutogatás ment, közben százezrek bukdácsoltak a korcsolyapályákká váló utcákon és a jéggé fagyott lépcsőkön. A Fővárosi Közterület-fenntartó közben annyit mondott, hogy a létszámhiány és az influenzajárvány miatt nem tudtak takarítani. (Magyar Nemzet)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.