A román kormánypártban már a korrupciós rendelet visszavonásáról beszélnek

2017 február 4., szombat 13:40
55

A  következő órákban megoldást fog javasolni Liviu Dragnea, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a romániai válságra Sorin Grindeanu miniszterelnöknek, 

"esetleg éppenséggel a kormányrendelet visszavonásáról is szó lehet" 

- idézte a DC-News a vezető kormánypárt elnöké az MTI tudósítása szerint.  

Dragnea az ötödik napja tartó romániai válság kezdete óta először nevezte lehetségesnek a büntető törvénykönyvet (Btk.) és perrendtartást módosító sürgősségi kormányrendelet eltörlését, amely ellen országszerte százezrek tüntettek egész héten. A rendelet gyakorlatilag legalizálta volna a kisebb értékű korrupciós ügyeket.

Dragnea a PSD-hez közel álló DC-News portálnak úgy nyilatkozott: úgy érzi, hogy "már nem tudja megfékezni a PSD területi szervezeteit, akik a párt egymillió hívét akarják Bukarestben utcára szólítani".

Dragnea, (aki azért nem lehetett miniszterelnök, mert priusza van egy korrupciós ítélet miatt) korábban még azt mondta, a tiltakozókat külföldről manipulálják, és nem értik a rendelet lényegét. Szombaton a romániai legfőbb ügyész is a rendelet megsemmisítését kérte.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt