Kampány indult, hogy legyen idén nyáron is szabad a Szabadság híd

Budapest
2017 február 06., 10:49
comments 121

Mi is írtunk róla többször, hogy a tavalyi nyár egyik legjobb budapesti történése volt a villamospályák felújítása miatt az autóforgalom elől elzárt Szabadság híd, amit elfoglaltak a budapestiek. 

link Forrás

Most a VALYO – Város és Folyó Egyesület online kérdőívben gyűjti össze a hídrajárók tapasztalatait, aztán pedig kampányt indítanak, hogy 2017 nyarán minden hétvégén legyen ismét szabad a híd. 

„2011 óta foglalkozunk közösségi köztérmegújítással. Felfedezzük és kezeljük azokat a Duna-parti köztereket, amelyekből a városlakók profitálhatnak. A jó köztér legfontosabb ismérve szerintünk a fogyasztási kényszer nélküli használhatóság, ahol nem kell drága kávét vagy sört venni, hogy élvezhesd a hely adottságait.Tavaly örömmel szemléltük, hogy a híd spontán használói magukénak érezték a teret, programot szerveztek ide, és vigyáztak rá. A legmeghatóbb jelenet számunkra (a nagy tömegen túl) a hídfőknél spontán kialakult szelektív szemétgyűjtés volt.”  

– írta közleményében Tömör Miklós, az egyesület elnöke. Minden további információ a Szabadhíd Facebook-oldalán érhető el. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.