Az OLAF-jelentés miatt szabálytalansági eljárást indított a Miniszterelnökség a 4-es metró ügyében

Az elmúlt 27 év legsúlyosabb korrupciós ügyéről van szó – mondta újságíróknak a vizsgálat bejelentésekor Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a makói lakossági fórum után.

A 430 milliárd forintos beruházásról az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) azt állítja, hogy 166 milliárd forintnyi szerződésnél történt csalás, és ebből 59 milliárd forintot kér vissza azonnal – mondta Lázár.

Mint mondta, a kormánynak meg kell vizsgálnia, hogy ezeknél a szerződéseknél a – jelentős részben hazai finanszírozású, így a magyar adófizetők pénzét képező – különbözetet hogyan tudja visszakövetelni. Lázár János szerint az OLAF megvédi az Európai Unió adófizetőinek pénzét, a kormánynak pedig a hazai adófizetők pénzét kell megóvnia.

Lázár azt mondta, ha a magyar vizsgálat is hasonló szabálytalanságokat állapít meg, akkor a magyar kormánynak az államháztartási törvény szerint vissza kell kérnie a beruházáshoz nyújtott támogatást. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.