A Fidesz tényleg vagyonbevallásra kényszerítené a civil szervezetek vezetőit

politika
2017 február 08., 17:17
comments 173

Sajtótájékoztatón vázolta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője azokat a lépéseket, amiket az államhatalom a tőle független civil szervezetekkel szemben megtenni készül.

Kósa arról beszélt, hogy „az amerikai szabályozási mintát” tervezi követni a Fidesz, és ők pusztán átláthatóságot, nyilvánosságot szeretnének.

Ezért azokat a civil szervezeteket, amelyeknél a költségvetés 5-10 százaléknál nagyobb arányú a külföldről érkező forrás, arra köteleznék, hogy hozzák nyilvánosságra ezeket a támogatásokat, és hogy a vezetőik vagyonbevallást tegyenek közzé. „Nem üldözés, csak igény”, mondta Kósa talányosan. Ha egy civil szervezet az előírásnak nem felel meg, felfüggesztik az adószámát.

Még egyszer, civil szervezetekről beszélünk, amelyek nem gyakorolnak közhatalmat, és nem közpénzt, hanem a támogatóik által rendelkezésükre bocsátott forrásokat költik. Természetesen teljes kamu, hogy ennek bármi köze lenne az amerikai szabályozáshoz, mint azt a hvg itt összefoglalta.

(Vicces egyébként, Gulyás Gergely fideszes politikus nem olyan rég magyarázott arról, hogy semmi ilyesmiről nincs szó.)

Ebben a videóban 12:12-től mondja el ezt Kósa.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.