A Fidesz tényleg vagyonbevallásra kényszerítené a civil szervezetek vezetőit

politika
2017 február 08., 17:17
comments 175

Sajtótájékoztatón vázolta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője azokat a lépéseket, amiket az államhatalom a tőle független civil szervezetekkel szemben megtenni készül.

Kósa arról beszélt, hogy „az amerikai szabályozási mintát” tervezi követni a Fidesz, és ők pusztán átláthatóságot, nyilvánosságot szeretnének.

Ezért azokat a civil szervezeteket, amelyeknél a költségvetés 5-10 százaléknál nagyobb arányú a külföldről érkező forrás, arra köteleznék, hogy hozzák nyilvánosságra ezeket a támogatásokat, és hogy a vezetőik vagyonbevallást tegyenek közzé. „Nem üldözés, csak igény”, mondta Kósa talányosan. Ha egy civil szervezet az előírásnak nem felel meg, felfüggesztik az adószámát.

Még egyszer, civil szervezetekről beszélünk, amelyek nem gyakorolnak közhatalmat, és nem közpénzt, hanem a támogatóik által rendelkezésükre bocsátott forrásokat költik. Természetesen teljes kamu, hogy ennek bármi köze lenne az amerikai szabályozáshoz, mint azt a hvg itt összefoglalta.

(Vicces egyébként, Gulyás Gergely fideszes politikus nem olyan rég magyarázott arról, hogy semmi ilyesmiről nincs szó.)

Ebben a videóban 12:12-től mondja el ezt Kósa.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt