Lázár: Még nem tárgyalt a kormány a CEU bezárásáról

POLITIKA
2017 február 09., 13:41
comments 133

A miniszter csütörtökön beszélt a CEU bezárásával kapcsolatban felmerült pletykákról. Ráadásul a pletyka nem is akárhonnan jött, hanem a Schmidt Máriához került Figyelő írt arról, hogy Orbán Viktor és Soros György tavaly nyáron arról tárgyalt, hogy maradhat-e Budapesten  a Közép-Európai Egyetem (CEU). A cikk szerint akkor Orbán megígérte, hogy nem nyúlnak az egyetemhez, de azóta sok minden megváltozott, és Donald Trump elnökké választásával a magyar kormány úgy gondolhatja, olyan támadásokat is megkockáztathat, amiket korábban nem mert, és egy miniszter szűk körben már karácsony előtt arról beszélt, hogy 2017-ben a fő célpont a CEU lehet.

A Kormányinfón Lázár János azt mondta, nem tud arról, hogy a kormány be akarná záratni a CEU-t. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint még nem érkezett ilyen javaslat a kormányhoz, de ha érkezik, megvizsgálják. „Sok minden felmerül Soros Györggyel kapcsolatban, de az egyetem sorsát a kormány nem tárgyalta” - mondta Lázár. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.