Németh Sándor: Én nem Vajnával, hanem Istennel kötöttem paktumot

Németh Sándor. Fotó: Heti TV / youtube screenshot 

Paktumot ISTENNEL kötöttem

cím alatt közölt interjút a megújult Figyelő Németh Sándorral, a Hit Gyülekezetének vezetőjével, lelkész-teológussal. Némethet az elmúlt időszakban sok kritika érte, főleg baloldalról, amiért a gyülekezet befolyása alatt működő ATV az utóbbi időkben megértőnek mutatkozik a kormány menekültpolitikájával, és helyt ad a kormányzati propagandahirdetéseknek. 

Új időkre utal, hogy Kálmán Olga nemrég távozott a csatornától, a gyülekezet vezetőjét pedig Andy Vajna és Habony Árpád társaságában látták ebédelgetni a filmügyi biztos belvárosi éttermében, a Nobuban. És új időkre utal Németh interjúja is, amiben finoman szólva nem konfrontálódik a ma mainstreamnek számító politikai vonallal. 

  • "Módos egyház vagyunk, magyar viszonylatban legalábbis, több százezer szimpatizánssal."
  • "Talán stagnál a szegények száma. Érdemben nem nő, de nem is csökken (...) Próbálunk segíteni. Rendszeresen élelmet és ruhát osztunk, telente fűzifát. Látjuk, hogy nagy a szükség, de mi ezt nem használjuk a demagógia melegágyaként."
  • "A mai migrációt olyan irányított inváziónak tartom, amellyel főleg európai, nemzeti és keresztény identitásokat akarnak mesterségesen és erőszakosan összekeverni, gyakorta azzal ellenségességet valló etnikumokkal, kultúrákkal és vallásokkal."
  • "Szolid nyereséggel működik az ATV, Kálmán Olga távozása óta csak nőtt a nézettség."
  • "Személy szerint fontosnak tartom, hogy baloldali elkötelezettségű médiumoknak is legyenek jobboldali beállítottságú munkatársaik, szakértőik, s a másik oldalnak is hasznos ezt a tradíciót követni."
  • "Az SZDSZ megalapításában is aktív szerepet játszottunk (...) Erkölcsi világképünk mindig konzervatív volt. A homoszexualitásról, melegházasságról a Szentírás alapján fogalmaztuk meg álláspontunkat."
  • "Az emberi sors, az evangélium és a világ közötti ellentét erre (a politizálásra - szerk.) folyamatosan rákényszerít."
  • "Megígérni nem fogom, hogy többet nem találkozom Vajna úrral, és nem igénylem a jövőben sem, hogy mások döntsék el helyettem, kivel üljek le és kivel ne beszélgetni vagy ebédelni."
  • "Andy Vajna számomra elsősorban üzletember, világhírű filmproducer, aki tagadhatatlanul jól teszi dolgát (...) rendszeresen tárgyalnak vele baloldali politikusok, művészek és médiaszemélyiségek."