Németh Sándor: Én nem Vajnával, hanem Istennel kötöttem paktumot

vallás
2017 február 09., 09:40
comments 209
photo_camera Németh Sándor. Fotó: Heti TV / youtube screenshot 

Paktumot ISTENNEL kötöttem

cím alatt közölt interjút a megújult Figyelő Németh Sándorral, a Hit Gyülekezetének vezetőjével, lelkész-teológussal. Némethet az elmúlt időszakban sok kritika érte, főleg baloldalról, amiért a gyülekezet befolyása alatt működő ATV az utóbbi időkben megértőnek mutatkozik a kormány menekültpolitikájával, és helyt ad a kormányzati propagandahirdetéseknek. 

Új időkre utal, hogy Kálmán Olga nemrég távozott a csatornától, a gyülekezet vezetőjét pedig Andy Vajna és Habony Árpád társaságában látták ebédelgetni a filmügyi biztos belvárosi éttermében, a Nobuban. És új időkre utal Németh interjúja is, amiben finoman szólva nem konfrontálódik a ma mainstreamnek számító politikai vonallal. 

  • "Módos egyház vagyunk, magyar viszonylatban legalábbis, több százezer szimpatizánssal."
  • "Talán stagnál a szegények száma. Érdemben nem nő, de nem is csökken (...) Próbálunk segíteni. Rendszeresen élelmet és ruhát osztunk, telente fűzifát. Látjuk, hogy nagy a szükség, de mi ezt nem használjuk a demagógia melegágyaként."
  • "A mai migrációt olyan irányított inváziónak tartom, amellyel főleg európai, nemzeti és keresztény identitásokat akarnak mesterségesen és erőszakosan összekeverni, gyakorta azzal ellenségességet valló etnikumokkal, kultúrákkal és vallásokkal."
  • "Szolid nyereséggel működik az ATV, Kálmán Olga távozása óta csak nőtt a nézettség."
  • "Személy szerint fontosnak tartom, hogy baloldali elkötelezettségű médiumoknak is legyenek jobboldali beállítottságú munkatársaik, szakértőik, s a másik oldalnak is hasznos ezt a tradíciót követni."
  • "Az SZDSZ megalapításában is aktív szerepet játszottunk (...) Erkölcsi világképünk mindig konzervatív volt. A homoszexualitásról, melegházasságról a Szentírás alapján fogalmaztuk meg álláspontunkat."
  • "Az emberi sors, az evangélium és a világ közötti ellentét erre (a politizálásra - szerk.) folyamatosan rákényszerít."
  • "Megígérni nem fogom, hogy többet nem találkozom Vajna úrral, és nem igénylem a jövőben sem, hogy mások döntsék el helyettem, kivel üljek le és kivel ne beszélgetni vagy ebédelni."
  • "Andy Vajna számomra elsősorban üzletember, világhírű filmproducer, aki tagadhatatlanul jól teszi dolgát (...) rendszeresen tárgyalnak vele baloldali politikusok, művészek és médiaszemélyiségek."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.