Kálmán Olga felmondott az ATV-nél, és a HírTV-nél folytatja

2016 december 17., szombat 16:40
726

Az Index infója szerint Kálmán Olga, az ATV legismertebb műsorvezetője a HírTV-hez igazol. Németh Szilárd, az ATV vezérigazgató-helyettese/hírigazgatója megerősítette az értesülést, és elmondta azt is, hogy Kálmán Olga február 15-én kezd a HírTV-nél. A hírigazgató szerint civilizált körülmények között válnak el a műsorvezetőtől, de a felmondás okairól nem akart nyilatkozni.

Kálmán Olga műsora, az Egyenes beszéd folytatódik az ATV-n, Németh szerint „nagyszerű” új műsorvezetőt állítanak majd Kálmán Olga helyére, de nem árulta el, ki lesz az.

Az Index szerint Kálmán Olga az ATV karácsonyi bulija után mondott fel, és az, hogy a csatornát kész helyzet elé állította, arról árulkodik, hogy a Hír TV-vel már korábban letárgyalta a váltást. Az Index azt írja, Kálmán Olga nem anyagi indokból váltott munkahelyet, és korábban más tévéket is megkeresett.

A műsorvezető 2003-ban vezette először az Egyenes beszédet, előtte pedig vezette az MTV Híradóját, A Hét című műsort, és 2000-ben alapító tagja volt az Info Rádiónak. Munkásságáért 2013-ban Pulitzer-emlékdíjat kapott.

Közben az ATV másik politikai háttérműsora a Szabad szemmel lekerül a csatorna kínálatából, de Mészáros Antónia, a műsor vezetője marad az ATV-nél, csak más műsorokat bíznak rá. Az Index párhuzamot von a két változás között, hiszen az inkább ellenzéki beállítottságú csatornától az a műsorvezető távozik, aki eddig a leginkább meg tudta szorongatni a kormánypárti politikusokat, a Szabad szemmel pedig szintén egy olyan műsor volt, ami a kormány számára érzékeny témákkal is foglalkozott.

Közben az ATV-re begyűrűzött a kormánypropaganda is, a kvótanépszavazás kampányában több kormányzati reklámot is játszottak, a migrációs hírek tálalásában pedig inkább a kormányzati médiához állt közelebb az ATV hangvétele.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt