A Holdra szállás ehhez képest nudli: olyan bonyolult a Széll Kálmán téri óra, hogy egyelőre csak tesztüzemben működik

Reggel még úgy ment, mint az álom, de délután már többen is jelezték, hogy nem mindig működik a Széll Kálmán (Moszkva) tér új, mégis javításra szoruló órája, néha viszont igenis újra mutatja a pontos időt.

Fotó: Botos Tamás

A BKK most közölte, miért van ez az ellentmondás: tesztüzemben működik az óra. Mint írják:

„Néhány hétig tesztüzemben működik az új Széll Kálmán téri óra. A keddi bekapcsolás, majd a szerdai szoftverfrissítés óta a pontos időt mutatja, azonban ez a szolgáltatás időszakosan szünetelhet. Vezérlése és az ahhoz kapcsolódó elektronika korábbi meghibásodása miatt az óra néhány hétig nem működött megfelelően, a hibát a gyártó azóta kijavította.

Az elmúlt héten a Széll Kálmán téri óra meghibásodott vezérlését és az ahhoz kapcsolódó elektronikát kijavították, jelenleg az éles tesztüzem zajlik. A köztéri óra jelenleg is a pontos időt mutatja. A tesztüzem, illetve a távoli szoftverfrissítések idején előfordulhat, hogy ez a szolgáltatás időszakosan szünetel. Az újbóli működőképességet garanciális javítással biztosították, azaz költségeit nem a BKK, hanem a szerződött kivitelező állta, illetve állja.”

A mostani és a szerdai hírek alapján ez az egyetlen óra legalább akkora erőbedobást igényel, mint annak idején a Holdra szállás. Akit érdekel a pontos idő, az az online Moszkva téri órán megtekintheti.