Mintha csak szólították volna, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az intenzívebbé váló orosz-amerikai párbeszédről kezdett beszélni

külföld
2017 február 12., 12:26
comments 40

Oroszország már megkezdte a párbeszédet az új amerikai kormánnyal, jelentette be az orosz NTV televíziónak nyilatkozva Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, aki szerint hamarosan találkozhatnak is az új amerikai külügyminiszterrel, Rex Tillersonnal.

Akit egyebek mellett az ukrajnai helyzetről is fel akar világosítani, mert szerinte az EU és az USA egyelőre kevéssé érti, mi zajlik ott valójában. De reményei szerint lassacskán át fogják látni. Ő maga úgy értékeli amúgy, hogy nincs értelme az ukrán halaom képviselőinek "lelkiismeretére hatni", de azért hajlandó találkozni az ukrán külügyminiszterrel is.

És bár Amerikában sokkal nagyobb pubilicitást kapott, és nagyobb hatása is volt az amerikai választás befolyásolására tett orosz próbálkozásoknak és szivárogtatásoknak, Lavrovnak volt idege felemlegetni azt, hogy ukrán hackerek meg a Trump körei és Oroszország közti kapcsolatokra utaló leveleket szivárogtattak ki. Ukrajna szerinte "el akarja simítani" a Trumppal szemben elkövetett "bűnét", hogy "nyíltan ténykedett" ellene a választási kampányban. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.