Nincs feloldozás: a magányos munkás küzdelme egy demszkykaróval Budapest belvárosában

ÉLET
2017 február 12., 07:29
comments 213

Nagy fel a Robaganrab tumblrnek ezért a csodálatos műalkotásért, a mai Magyarország allegórikus ábrázolásáért:

link Forrás

A felvételen egy szakember próbál a helyére illeszteni egy ún. demszkykarót, vagyis a Budapest belvárosában mindenütt jelenlevő gyalogosakasztó oszlopot. Hogy miért? Rejtély. Mióta? Nem tudni.

Ahogy azt se, hogy egyáltalán sikerrel jár-e. Mert bár már-már úgy tűnik, a rövidfilm alkotója az utolsó pillanatban elvágja a sztorit, kétségek között hagyva a szemlélőt.

Ember harcol itt természettel és keretrendszerrel, miközben a néző olyan mély filozófiai kérdéseken mélázhat, hogy

mi értelme van ennek az egésznek?

Közben azon is elmerenghet, hogy ha egy darab oszlop helyrerakására kevés öt perc, akkor vajon hány évtized alatt készülne el egy olimpiai stadion.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.