Befagyasztja a kormány a 4-es metró kifizetéseit

Lázár János vasárnap a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában jelentette be, hogy az OLAF-vizsgálat végéig befagyasztják a 4-es metró beruházásának kifizetéseit. 

A miniszter elmondta, hogy a 430-450 milliárd forintos metróberuházásból eddig 380 milliárd forintot fizettek ki, a projekt lezárása most is folyik, mivel a magyar támogatás minden évben szerepel a költségvetésben. Az idén még 20 milliárd forintot kellene folyósítani a központi büdzséből Budapestnek, ám ennek a kifizetését felfüggesztik. Lázár szerint addig nincs pont az OLAF-vizsgálat végén, amíg nem tisztázódik a felelősség. Úgy gondolja, hogy nemcsak az EU-s pénzeknél történt csalás, hanem a magyar államkasszából közvetlenül folyósított forrásoknál is.

Erre reagálva Tarlós István a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy Budapest felfüggeszti a 4-es metró beruházására 2010 előtt kötött szerződéseik alapján minden gyanúba keveredett cég felé az utalást.A főpolgármester azonnal kiadta a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt.-nek, hogy készítsenek pontos kimutatást arról, hogy mekkora az az összeg, amit még nem utaltak ki. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.