Az USA drogbárónak minősítette a venezuelai alelnököt

külföld
2017 február 14., 08:42
comments 22

A Trump-adminisztráció több millió dollárnyi pénzügyi eszközt befagyasztott, mert azok Venezuela alelnökéhez, Tareck El Aissamihoz köthetőek. Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma szerint ugyanis Tareck El Aissami komoly szerepet játszik a nemzetközi drogkereskedelemben.

Az amerikai vádak szerint az alelnök több tonnányi kábítószert segített Venezuelából Mexikóba és az Egyesült Államokba juttatni.

Az amerikai kormány befagyasztotta egy venezuelai üzletember, Samark López Bello bankszámláit is, mert a pénzügyminisztérium szerint ez a vállalkozó Tareck El Aissami strómanja. Samark López Bello nemzetközi cégbirodalmat működtet az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Venezuelában, Panamában és a Brit Virgin-szigeteken. Az USA ennek a cégcsoportnak a bankszámláit is befagyasztotta, és azt sem engedélyezi, hogy a cégek piaci műveleteket hajtsanak végre az Egyesült Államokban.

A venezuelai alelnök elleni amerikai intézkedés egy hónappal azután jött, hogy Nicolás Maduro, Venezuela sokat kritizált elnöke helyettesévé nevezte ki és lehetséges utódaként mutatta be Tareck El Aissamit. Az alelnök tagadta az ellene felhozott vádakat. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.