Nem túl jó a tavalyi GDP-növekedésünk

gazdaság
2017 február 14., 09:26
comments 178

Ugyan Matolcsy György és a Magyar Nemzeti Bank az utolsó pillanatig erősködött, hogy a 2016-os magyar GDP-növekedés márpedig 2,8 százalékos lesz, nem lett annyi.

A hivatalos KSH-adat szerint a növekedés 2016-ban 2 százalékos volt.

Az év vége felé már látszott, hogy a beruházások elmaradnak a várttól, és az ipar is inkább stagnál, de a jegybank még decemberben sem tágított a 2,8 százalékos várakozástól, pedig ekkor már a Nemzetgazdasági Minisztérium is 2,1 százalékosra mérsékelte az előrejelzést.

Ezzel az adattal tovább csökkent a növekedés mértéke, a 2014-es csúcshoz képest 2015 is rosszabbul sikerült, most pedig még tovább romlott a helyzet.

Közben folyamatosan érkeznek be az adatok a régiós versenytársaktól is, Románia is épp kedden publikálta a hivatalos 2016-os növekedési adatát, eszerint ott 4,8 százalékkal nőtt 2016-ban a GDP.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.