Nem túl jó a tavalyi GDP-növekedésünk

gazdaság
2017 február 14., 09:26
comments 179

Ugyan Matolcsy György és a Magyar Nemzeti Bank az utolsó pillanatig erősködött, hogy a 2016-os magyar GDP-növekedés márpedig 2,8 százalékos lesz, nem lett annyi.

A hivatalos KSH-adat szerint a növekedés 2016-ban 2 százalékos volt.

Az év vége felé már látszott, hogy a beruházások elmaradnak a várttól, és az ipar is inkább stagnál, de a jegybank még decemberben sem tágított a 2,8 százalékos várakozástól, pedig ekkor már a Nemzetgazdasági Minisztérium is 2,1 százalékosra mérsékelte az előrejelzést.

Ezzel az adattal tovább csökkent a növekedés mértéke, a 2014-es csúcshoz képest 2015 is rosszabbul sikerült, most pedig még tovább romlott a helyzet.

Közben folyamatosan érkeznek be az adatok a régiós versenytársaktól is, Románia is épp kedden publikálta a hivatalos 2016-os növekedési adatát, eszerint ott 4,8 százalékkal nőtt 2016-ban a GDP.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt