Simicskó 2026-ra a térség legmeghatározóbb haderejévé fejlesztené a honvédséget

hadsereg
2017 február 14., 14:28
comments 508

Az a cél, hogy 2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé váljon a Magyar Honvédség

- hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén kedden, Budapesten.

photo_camera Simicskó István honvédelmi miniszter beszédet mond a Magyar Honvédség éves értékelõ és feladatszabó vezetõi értekezletén Budapesten, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban 2017. február 14-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Simicskó István szerint a magyar gazdaság erősödésének köszönhetően a honvédség fejlesztésére olyan lehetőség van, amilyen 25 éve nem volt. Az elmúlt negyedszázad legátfogóbb haderőfejlesztési programját indítják el, ami révén a jelen és jövő biztonsági kihívásaira megfelelő válaszokat adó honvédséget építenek fel.

A Zrínyi 2026 nevet viselő fejlesztési program kiemelt része a repülő és helikopterképesség modernizációja. Emellett a honvédelmi programban mindenki számára lehetővé teszik, hogy aki akar részt vehessen a haza védelmében. Ez hangsúlyosan érinti az önkéntes tartalékos rendszer megújítását. Céljuk, hogy mind a 197 járásban legyenek önkéntes tartalékos egységek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt