Úgy néz ki, népszavazás lesz Romániában a korrupcióról, de még senki nem tudja, mi lesz a kérdés

külföld
2017 február 14., 07:13
comments 72

A román politika napról napra löki a csodákat a világ elé, hétfőn például egyhangúlag jóváhagyta a román parlament, hogy az országban népszavazást tartsanak a korrupcióról, holott még nem is tudja senki, mi lesz pontosan a kérdés. A népszavazásról szóló javaslatot Klaus Iohannis elnök terjesztette a parlament elé.

Most, hogy a parlament elfogadta az indítványt, ismét az elnökön a sor, hogy kérdést és időpontot javasoljon a népszavazáshoz.

Romániában két hete tömegek tüntetnek a baloldali kormány ellen, miután a büntető törvénykönyv módosításával csökkentették a korrupcióval kapcsolatos bűncselekmények büntetési tételeit. A tömegtüntetések és a jobbközép államfő kritikái miatt a kormány végül visszavonta ezt a javaslatát, de az indulatok megmaradtak, és tüntetéseket is tartottak több román nagyvárosban még a kormányzati javaslatok visszavonása után is. (France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.