A Kúrián is vesztett az V. kerület, ki kell adni a lakásgazdálkodási adataikat

bűnügy
2017 február 15., 8:44
comments 118

2015-ben a Város Mindenkié csoport nevében Udvarhelyi Tessza aktivista tett fel kérdéseket minden budapesti önkormányzatnak az önkormányzati lakásgazdálkodási adataikról, ezekre az V. és a IV. kivételével mindegyik kerület válaszolt. A Belváros és Újpest önkormányzata ellen ezért pert indítottak, és a bíróság első- és másodfokon is elrendelte az adatok kiadását.

Ennek azóta Újpest eleget is tett, az V. kerület azonban tovább sunyiskodik: a jogerős ítélet ellenére sem hajlandó kiadni az önkormányzat a lakásgazdálkodási adatait. Azt mondták, azért nem adják ki az adatokat, mert fellebbezéssel élnek az ítélettel szemben.

Így jutott el az ügy a Kúriáig, ahol kedden szintén a Város Mindenkié aktivistájának adtak igazat, és elrendelték, hogy a belvárosi önkormányzat adja ki az adatokat.

A Kúria az ítélet indoklásában kifejtette, hülyeség az V. kerületi önkormányzat érve, mi szerint a kért új adatok létrehozása túl nagy munka lett volna az önkormányzatnak, hiszen az aktivisták adatigénylését a Belváros-Lipótvároson kívül minden önkormányzat nagyobb bökkenők nélkül teljesíteni tudta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt