Kukássztrájk lesz Budapesten

2017 február 15., szerda 11:46
61

Ilyen az, amikor a kormányzati kommunikáción fellelkesült munkavállalók találkoznak a valósággal. 

A hulladékszállításban dolgozókat képviselő szakszervezet 30 százalékos béremelést kér a Fővárosi Közterület-fenntartótól, az önkormányzati cég viszont csak 4 százalékot adna. (Az állami kézben lévő MÁV-nál megadják a 30 százalékot.) 

Ezért az FKF-nél működő legnagyobb szakszervezet, a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 sztrájkot hirdetett február 20-án hétfőn üzemkezdettől délután hatig. Miután az FKF 2800 dolgozójából 2100 tagja a szakszervezetnek, ez lebénítja majd a szemétszállítást, bár elégséges szolgáltatást nyújtaniuk kell majd a sztrájkolóknak. 

Ha a február 20-ára hirdetett sztrájk nem vezet eredményre, február 27-étől már határozatlan idejű munkabeszüntetést terveznek. A bértárgyalások egyébként 2015 zajlanak, kevés eredménnyel, ebből lett elegük a szakszervezetnél.

A szakszervezet vezetőjét, Király Andrást - három kollégájával együtt - januárban elbocsátották az FKF-től, éppen azután, hogy számon kérték a munkahelyén, hogy miért nyilatkozott a Hír TV-nek. 

A hivatalos indoklás szerint azért küldték el, mert munkaszerződésük jogszabályba ütközik. Király amúgy

húsz éve dolgozott a cégnél.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt