Majdnem kiderült, hogy nem a Felcsút lesz a legerősebb akadémia a régióban, de Mészáros Lőrinc megnyugtatott mindenkit, hogy csak fordítási hiba történt

POLITIKA
2017 február 16., 22:07
comments 225

Mészáros Lőrinc szerint félrefordították a szavait amikor a horvát Republuka vele készült interjújában az jelent meg tőle, hogy

„célunk, hogy ne csak Horvátországban legyen a miénk a legerősebb akadémia, de az egész régióban”.

Felcsúton egy emberként kaptak a szívükhöz az emberek, mivel ez azt is jelentette volna, hogy a Puskás Akadémia legfeljebb csak a második lehet. 

Az RTL Klub megkérdezte Mészárost, hogy ha az eszéki akadémia lesz a legerősebb a régióban, akkor mi lesz a szegény felcsútiakkal. A felcsúti polgármester a csatornának küldött válaszában azt írta, hogy félrefordították szavait, amikor a magyar állam által 1 milliárd forinttal támogatott eszéki akadémiáról nyilatkozott a horvát sajtónak. 

Mészáros Lőrinc szerint a hiba azért csúszhatott be, mert egy tolmácson keresztül adta az interjút. Azzal védekezett, soha nem mondott olyat, hogy azt szeretné, hogy az eszéki akadémia legyen a régió legjobbja, ezzel szemben ugyanezt szeretné elérni a felcsúti akadémiával, amit ő vezet.

Mészáros Lőrinc a Híradónak azt írta, „helyesnek tartom, hogy a magyar állam segíti a határon túli magyarokat”(Eszéken a magyarok aránya az 1 százalékot sem éri el) . Hozzátette, hogy az eszéki akadémián kinevelt horvát játékosok eladásából valamennyi anyagi hasznot remél, amellyel némileg csökkentheti a költségeit. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt