"Olimpia nélkül Magyarországnak a hihetetlen síkvíz tradíciói ellenére sosem lenne esélye szlalomkajakban terjeszkedni"

sport
2017 február 16., 09:33
comments 265

A Magyar Narancs készített interjút a Budapesti Olimpiáért Mozgalom alapítójával, Szalay-Berzeviczy Attilával, ebből emeltük ki az öt legerősebb állítást. 

1. 

"Korábban nyitott voltam egy népszavazásra. De ma a pályázati folyamat véghajrájában nem tartom időszerűnek a kérdést."

2. 

"A PwC tanulmánya egy kiinduló számítás, leltár készítés, (...) nem lehet szentírásként tekinteni rá."

3. 

Arra, hogy a korábban tízmilliárdra becsült pályázati előkészítés már több mint húsz milliárdot elköltöttek, Szalay-Berzeviczy úgy válaszolt, hogy

"ezek nagyon népszerű számok, akik kívülről nézi, gondolhatja, hogy ha ez megkétszereződik, akkor majd biztos a teljes kiadási összeg is megduplázódik."

4.

"Lényeges a szóhasználat, nem mindegy, hogy a költségvetés elszáll, vagy kiegészül."

5.

"Baráth Etelétől, a kajak-kenu szövetség elnökétől tudom, hogy olimpia nélkül Magyarországnak a hihetetlen síkvíz tradíciói ellenére sosem lenne esélye szlalomkajakban terjeszkedni."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.