'56-os emlékév: háromszázmilliót adott a kormány koncertfilmekre

politika
2017 február 17., 18:02
comments 68

Tovább növelte az 1956-os emlékév büdzséjét a kormány: a napokban háromszázmilliót adott a Schmidt Mária vezette szervezőbizottságnak, 

ami eddig 14,5 milliárd forintot költött el.

Lázár János a csütörtöki Kormányinfón a most juttatott 300 millióról újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy 

az szerinte németországi megemlékezésekre költik majd a pénzt.

Az RTL Klub pontosítást kért a Miniszterelnökségtől, hiszen az évforduló már elmúlt. A Lázár vezette tárca pontosított is, nem is kicsit. Kiderült szó sincs németországi programokról.

A háromszáz milliót 25 külföldi komolyzenei koncert felvételére költik, amiket az állami tulajdonú Antenna Hungária készít majd.

Hogy mi kerül ezeken ennyibe, nem tudni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.