Kovács Zoltán: Nem változtatnak utólag a népszavazási szabályokon

POLITIKA
2017 február 17., 09:50
comments 252

Az ATV-ben beszélt Kovács Zoltán kormányszóvivő az olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezésről. Péntek délelőttig gyűjthette az aláírásokat a Momentum Mozgalom, illetve az ügyet támogató ellenzéki pártok.

Kovács szerint utólag nem írják át a szabályokat, és ez azt jelenti, hogy nem várható, hogy megemeljék a népszavazás kiírásához szükséges érvényes aláírások számát. Korábban ennek lehetőségéről értekezett ifj. Lominici Zoltán, kormánypárti alkotmányjogász.

"Utólag nem lehet szabályt módosítani az aláírásgyűjtésre vonatkozóan, mégiscsak egy jogállamban élünk” - mondta Kovács.

Kovács arról is beszélt, hogy szerinte a népszavazást akaróknak nem az olimpiával van bajuk, hanem politikailag akarnak szerveződni. (ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.