Tarlós: Lehet, hogy vissza kell vonni az olimpiai pályázatot

Budapest főpolgármestere pénteki sajtótájékoztatóján az Index szerint azt mondta, hogy 

ha lesz népszavazás, vagy ha lesz elég aláírás, lehet, vissza kell vonni az olimpiai pályázatot.

Péntek délután adja át a fővárosi választási bizottságnak a Momentum Mozgalom az íveket, amelyeken azok nevei szerepelnek, akik népszavazást akarnak az olimpia 2024-es budapesti megrendezéséről. Ha legalább 138 ezer érvényes lesz közülük, akkor a népszavazást ki kell írni.

Tarlós szerint jobb lett volna korábban gyűjteni az aláírásokat, és szerinte akik most az olimpia ellen vannak, azoknak korábban ez eszükbe sem jutott. Az ellenzéki pártok szerinte árulást követtek el, és el is mondta, hogy ezt a játszótéren hogyan szokták kezelni:

"A grundokon anno ilyet nem lehetett megtenni, aki ezzel próbálkozott elvették az uzsonnáját, és repült a sapkája a fa tetejére."

Tarlós szerint ha lenne olimpia, akkor több pénz jutna a fővárosnak, és kevesebb menne vidékre.

Azt is mondta, hogy nem fogja a népet se becsapni, se kijátszani, nem fog lassítani folyamatokat, nem várja ki a végső határidőket. Ha ilyet tapasztalna, meg fog szólalni, ugyanis teljesen elzárkózik attól, hogy népakaratot kijátsszák. Vagyis ha népszavazást ki kell írni, akkor jogi ügyeskedéssel azt nem halasztják el addig, hogy időközben a NOB döntsön arról, hogy melyik város kapja a rendezés jogát. (Index

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.