Azt hitte, kandikamerás műsorban vesz részt a nő, akit Kim Dzsongun féltestvére meggyilkolásával gyanúsítanak

külföld
2017 február 18., 10:43
comments 80

Kim Dzsongnam – az észak-koreai diktátor idősebb féltestvére – egészen kémregényes körülmények között halt meg: észak-koreai ügynökök mérgezték meg egy malajziai reptéren. Már több embert is letartóztattak az ügyben, de a történet újabb csavart vett.

Kim Dzsongnam 2007-ben. AFP PHOTO / JIJI PRESS.
photo_camera Kim Dzsongnam 2007-ben. AFP PHOTO / JIJI PRESS.

Az egyik gyanúsítottról, a 25 éves indonéz Siti Aisyah-ról kiderült, hogy korábban többször is dolgozott be embereknek, akik azt mondták neki, hogy kandikamerás filmeket csinálnak. Egy társával – a LOL feliratú pólót viselő vietnami nővel – embereket kellett meggyőznie arról, hogy csukják be a szemüket, majd lespricelnie őket vízzel. Ezekért alkalmanként néhány dollárt kaptak.

A malajziai nyomozók állítják, hogy a gyilkosság idején is abban a tudatban spriccelte le Aisyah Kim Dzsongnamot, hogy ő most egy rejtett kamerás produkcióban szerepel. Csak akkor az alkalmi munkaadói nem vizet, hanem halálos mérgeket tartalmazó flakont adtak a kezébe.

Az üggyel összefüggésben tegnap letartóztattak egy észak-koreai személyt is. Őt Ri Dzsongcsolnak hívják. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.