Lerohanták a gasztroturisták a szerény francia éttermet, mert a Michelin-kalauzban összekeverték a címét egy másikkal

gasztronómia
2017 február 18., 09:28
comments 130

Michelin-csillagot kapott a Bouche à Oreille! A szerény, 12 eurós marhapörköltöt az étlapon tartó, nem is túl rongyrázós kinézetű bourges-i étteremben lehettek a legjobban meglepve, azon pedig pláne, hogy az idei Michelin-kalauz megjelenése gyakorlatilag lerohanták őket a gasztroturisták.

Csak négy pincérem van, nincs elég helyem, le vagyunk rohanva

– panaszkodott egy lapnak a hely tulajdonosa.

Csak hát kiderült, hogy nem a bourges-i, hanem a 180 kilométerrel odébb lévő, Párizshoz közeli boutervilliers-i Bouche à Oreille kapta a csillagot. Ez már néhány fokkal elitebb hangulatú hely, így néz ki belülről:

 A Michelin honlapján egy hétig nem javították ki a hibát, amivel valószínűleg előre megcsinálták a kis bourges-i étterem éves forgalmát. A boutervilliers-i hely séfje felhívta a másik étterem tulajdonosát, és azt mondta, jót nevettek együtt a dolgon.

Megkérdezték a bourges-i hely konyhafőnökét, hogy álmodott-e már arról, hogy Michelin-csillagot kapjon, amire azt felelte:

Nem, egyáltalán nem. Én a szívemmel főzök.

(Guardian, Le Parisien, Leberry.fr)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.